Demi ALLAH yang Maha Esa.. Sesungguhnya tidak disediakan jalan yang mudah untuk menuju cintaMu..menitis air mata tatkala sanubari merindui..menitis air mata tatkala semakin menjauh, tetapi janji ALLAH tetap segar & mekar..keranaku tetap yakini.. ALLAH menyatakan.. "Wajiblah cinta-Ku kepada orang-orang yang berkasih sayang kepada-Ku"
(Hasan al-Banna)

Wednesday, January 25, 2012

Bila Lagi?

Bismillahirrahmanirrahim...

AlhamduliLlah.... alhamduliLlah...alhamduliLlah...
Allahummasolli 'ala Muhammad! (jom selawat sama2 ^__^)

OK. Jam sudah menunjukkan mampir 2 pagi dan Ulfah pula sedang menaip di dalam keHIDUPan.. memang x patut! Tapi masa2 macam ni lah kadang2 idea nak menulis tu mencurah2... agaknya 'musuh' mahu Ulfah tidur lambat! Ok xpe ..sekejap je.. ye la tu..

Yup, seperti ayat Ulfah yang biasa2 ditulis disini... 'BANYAK PERKARA YANG BERLAKU..' mestilah..kalau x berlaku apa2 maksudnya aku dalam keadaan koma dalam beberapa hari ini...

Firstly, i want to say that i already bought two books from steven r convey! (at last!) walaupun sebenarnya tak patut ada bunyi macam 'WOW' sebab Ulfah terang2an dah ketinggalan keretapi.. tapi tak pe.. at least buku itu sudah menjadi milikku..Pembelian buku melalui rentetan wall post Ulfah yang diberi respon positif oleh para guru, professor Zaibo dan beberapa orang teman dan sahabat dalam menguatkan semangat Ulfah untuk minta 'sponsor' dari mak untuk memiliki buku tersebut. Terima kasih mak! SAYANG MAK! syuuhhhh..[harap Ulfah dapatlah habis membacanya.... buku2 lain terasa sedang merenung tajam akan diri Ulfah!] Good to digest their thought in Islam perspective. Don't judge book by its cover..:) etc. thanks for push me! 

Hope will get something to be share.. insyaALLAH~
*******************************************************
Secondly.. i hope can do the BEST for what did i get few days ago. Really afraid to handle this responsibility as i'm actually is not the right person to manage it.. it is due to the LasT REquIRement needed to be the BEST and suiTabLe person indeed! Moga dipelihara HATI & IKHLASku kuat2...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  *

dan..

the moST poPular theme of events that happened to me in this early 2012 is about.....

siapa nak teka? PEJAM MATA TERUS DAN TEKA!!






















the thEMe is.....
"Bila lagi?"

[you get it or not?? "v__v ]


ok..i understand that people around me are very-bery-da-exicted to know who is my Mr Right. which i really do not know..when 'he' will come in my kHIDUPan.. 

berSABARlah ye... duhai anda sekalian. JANGAN BUAT HATIKU yang TENANG jadi TAK TENTU HALA... tenang sangat la tu.

Sesungguhnya apa yang kalian impikan untuk melihat diriku dipimpin seorang IMAM yang (insyaALLAH) akan menemani hidupku dunia akhirat (insyaALLAH..amiin) bukanlah satu perkara yang mudah. Terlalu banyak kekurangan dalam diri Ulfah yang perlu Ulfah baiki. Tpi bukanlah bermakna Ulfah mahu tunggu diri jadi PERFECT baru nak fikir semua itu.. sebab hakikatnya tiada yang P.E.R.F.E.C.T!

Cuma JODOH ulfah, belum ALLAH zahirkan lagi..insyaALLAH..andai sudah dizahirkan-Nya, insyaALLAH.. akan Ulfah heBOHkan! hee..=)

Di kesempatan ini Ulfah mahu menyatakan bahawa perkahwinan itu bukan suatu yang INDAH bahkan bakal menjadi DURI dalam keHIDUPan andai MATLAMATnya sejak dari awal tidak jelas dan tidak seHALA antara pasangan tersebut. dah nak mula berleterlah ni ye cik ulfah.. (insyaALLAH) Ulfah JELAS dengan apa yang dinyatakan. 

Ulfah rasa tak nak sambung ayat diatas lah.. bimbang diuji dgn kata2 sendiri. namun, diharapkan agar dapat membuatkan kamu2 terFIKIR. 

moga MATLAMAT HIDUP yang ada
sentiasa disemat hingga hujung nyawa
seia seHALA dengan dia
yang bakal KAU temukan
entah diSINI atau diSANA

bimbangku akan hari pertemuan itu

bimbangku pada keHILANGan
sebuah hati yang mahu
belajar mencintaiMU

bimbangku pada kePUDARan
sebuah ikhlas dalam 
meraih redhaMU
ikhlas yang entah ada atau tidak
saat ini

moga saling melengkapi
walaupun hakikatnya
tiada apa yang bakal LENGKAP
walaupun langit dan bumi
bersatu

kelak
moga tiada SIRNA
pada janji setia kami
dalam jalan berliku duniawi
meskipun tahu
tiadalah apa nilainya diri hina ini
dalam rantaian mata hati
yang saling mengikat keranaMU
ya Ilahi

pada yang tidak mengerti
seribu kemaafan
apabila gagalku menjadi asbab
untuk dimengerti
apabila mungkin ada hati
yang tercalar perit
walau atau tanpa ku sedari

wallahu'alam.

p/s: ok... zzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ (assalamualaikum~ peace NO WAR!)


No comments:

Post a Comment

Nak beritahu apa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...