Demi ALLAH yang Maha Esa.. Sesungguhnya tidak disediakan jalan yang mudah untuk menuju cintaMu..menitis air mata tatkala sanubari merindui..menitis air mata tatkala semakin menjauh, tetapi janji ALLAH tetap segar & mekar..keranaku tetap yakini.. ALLAH menyatakan.. "Wajiblah cinta-Ku kepada orang-orang yang berkasih sayang kepada-Ku"
(Hasan al-Banna)

Thursday, December 22, 2011

Duhai MUKHLISIN..MARALAH KEHADAPAN!

Bismillahirrahmanirrahim...

Allahummasolli'alaMuhammad...
AlhamduliLlah.... sebelum tidur... Ulfah nak conteng2 sikit dalam keHIDUPan..

[1st sekali... best x lagu tema terbaru dalam keHIDUPan... tajuknya..'Jalan Masih Panjang' dan 'Masa Muda' ..kedua2nya dinyanyikan oleh edcoustic.. Ulfah suka lirik dan melodinya... bagi Ulfah..bermakna..]

2nd..

Tadi Ulfah diberitakan YB kesayangan kita muncul dalam tv3. Tapi, masa Ulfah buka..tup..tup.. sudah habis.. Tak sempat Ulfah nak dengar apa yang beliau perkatakan.

Ulfah tidak pandai mahu mengulas apa yang sedang berlaku sekarang ini.
Namun, bagi Ulfah..pada setiap kejadian yang berlaku pasti ada iktibar dan hikmahnya.
Samada ianya untuk kumpulan mahupun perseorangan.

Apa yang Ulfah harapkan, moga hidayah ALLAH itu tidak pernah putus untuk hamba2Nya yang ikhlas dalam menjadi mata rantai penegak agama kebenaran yang mulia, ISLAM.

Duhai mukhlisin, dimanakah kalian?

ISLAM itu tidak mengenal warna kulit, bangsa, keturunan,kasta atau apa jua yang menjadikan seseorang itu dikatakan berbeda dari satu sama lain.

Kepada yang sudah tertera dalam ic nya sebagai seorang muslim.. moga bukanlah sekadar pada ic saja. Masalah umat ISLAM pada zaman ini sebenarnya bukanlah terletak pada ilmu semata-mata, namun perkara yang paling pokok ialah PENGHAYATAN sebagai seorang muslim. [ Ulfah mengulangi kata2 ustaz Ahmad Badri Abdullah sebentar tadi -dalam e-usrah ::maafkan Ulfah kalau ada tersalah ingat ayat beliau secara tepat::]

Kalau nak dikatakan sukar untuk mendapatkan input dan penambahan ilmu agama.. agak nonsense  berikutan [alhamduliLlah] sudah banyak rangkaian atau saluran yang bertebaran luas dalam menyebarkan Islam itu sendiri.

Lainlah mereka yang tidak terdedah langsung dengan apa2 berikutan terputus hubungan dengan masyarakat luar yang mana mereka sendiri mahu mengasingkan diri. [moga para daie luar sana dapat mencari dan mendekati mereka...insyaALLAH...amiin..]

herm..

Muhasabah diri..

Apakah kita mngira bahawa dunia ini masih akan 'berada' lama? Aduhai..

Sudah2lah KORUPSI! sudah2lah kepelbagaian '-isme'..

Buat yang diATAS..
Tidak salah andai KALIAN mengaku kesalahan kalian SEKARANG berbanding pengakuan di 'sana' kelak.
Andai ada terGELINCIR..CEPAT2LAH KEMBALI... Bak kata lagu 'Jalan Masih Panjang'...

"...jalan hidup takkan pernah lurus..
pasti ada salah
lewati segalanya
ooo...
tapi Tuhan tak pernah berhenti..
membuka JENDELA MAAF UNTUK KITA...."

Kalian diatas..andai mementingkan keEGOan dan "AKU BETUL"
Agak2nya..lambatlah kemenangan itu tiba.. KEMENANGAN yang telah ALLAH janjikan..
Cubalah jernihkan kembali hati dan fikiran kalian seperti mana mula2 kalian berada di dalam jalan ini. Kalian HEBAT! berpengaruh.. Ulfah rayu... JANGANLAH MENAMBAHKAN DURI DALAM JALAN INI. INGATILAH Nabi junjungan yang kita CINTAI... NABI MUHAMMAD SAW yang telah meninggalkan ISLAM ini dalam CAHAYA YANG BERGEMERLAPAN DIBUMI ALLAH ini.. CAHAYA yang menerangi insan tanpa mengenal erti PERBEDAAN..

Buat kita yang dibawah ini.
Berpegang teguhlah atas jalan kebenaran yang sedang kita genggam didalam hati.
Ingatan buat diri Ulfah juga sebenarnya..
Semakin mnghampiri penamat dunia [yang hanya ALLAH saja tahu bila]..semakin banyaklah das2 tembakan yang mahu memBUTAkan kita!

kembalilah kepada al-Quran dan hadis yang tlah ditinggalkan oleh HabibaLlah..

INGATAN UNTUK ULFAH JUGA! ALLAHUAKBAR!

Setakat ini saja yang Ulfah mahu catatkan dalam keHIDUPan yang sementara ini.

Mungkinkah dapat Ulfah membaca segala catatan ini disana?

wallahu'alam..

NOTA: Jalan masih panjang..terbentang dihadapan... ALLAHUAKBAR! JanjiMu pasti akan tiba nanti! KAMI percaya! Duhai mukhlisin..MARAlah kalian keHADAPAN! No comments:

Post a Comment

Nak beritahu apa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...