Demi ALLAH yang Maha Esa.. Sesungguhnya tidak disediakan jalan yang mudah untuk menuju cintaMu..menitis air mata tatkala sanubari merindui..menitis air mata tatkala semakin menjauh, tetapi janji ALLAH tetap segar & mekar..keranaku tetap yakini.. ALLAH menyatakan.. "Wajiblah cinta-Ku kepada orang-orang yang berkasih sayang kepada-Ku"
(Hasan al-Banna)

Wednesday, December 28, 2011

alhamduliLlah

Bismillahirrahmanirrahim...


ALHAMDULILLAH!! ALLAHUAKBAR!!!
[Allahummasoli 'ala Muhammad]

Ya ALLAH.... terdetik Ulfah buka laptop dalam waktu yang singkat ni sebenarnya sudah ada poinnya. Namun bila terbaca pos sahabat berkenaan YB kita yang telah berjaya menundukkan diri dalam memohon maaf atas kenyataan negatifnya....membuatkan hati Ulfah SANGATTTTTTTTTTTT gembira sampai sempat menitiskan airmata. ya ALLAH..ditambahkan pula dengan lagu 'Law Kana Bainana' membuatkan Ulfah bertambah sayu.... ALLAHUAKBAR! Kerinduan padamu ya habibaLlah membuak2..

kenyataannya..bukan mudah seseorang yang membuat salah [terutamanya] dapat mengakuinya dan memohon maaf. ya ALLAH.... moga aku dapat mencontohi YB kita ni...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Keduanya... alhamduliLlah....
Tamat sudah program Smartsolat anjuran Nisa Kotaraja, dengan kerjasama yang tidak pernah putus.. Masjid Jamek Ar-Rahimiyah Klang dan DACS. ALHAMDULILLAH.. Moga ilmu yang diperoleh oleh PERMATA2 ISLAM ini akan difahami dan diamalkan shingga akhir hayat.

Poin asal Ulfah terletak pada program ni.

Tengoklah nanti andai mahu menuliskannya sebab sekarang sudah Maghrib dan JOM KITA SOLAT!!!! =)..

* * * * teringat kata2 yang pernah diucapkan as-syahid imam Hasan al-banna*****
"Tak mengapa, walaupun aku yg menyampaikan ilmu tapi aku khuatir 
amalan manakah yang Allah akan terima daripadaku: menyampaikan ilmu atau kerna menyusun kerusi2 ini.."
No comments:

Post a Comment

Nak beritahu apa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...