Demi ALLAH yang Maha Esa.. Sesungguhnya tidak disediakan jalan yang mudah untuk menuju cintaMu..menitis air mata tatkala sanubari merindui..menitis air mata tatkala semakin menjauh, tetapi janji ALLAH tetap segar & mekar..keranaku tetap yakini.. ALLAH menyatakan.. "Wajiblah cinta-Ku kepada orang-orang yang berkasih sayang kepada-Ku"
(Hasan al-Banna)

Wednesday, November 17, 2010

Pemuda Cacat Mental Tapi Hafal Al-Quran(maaf sebab tak berjaya untuk meletakkan video tersebut dalam keHIDUPan)

MasyaAllah! SubhanAllah! ALLAHUAKBAR!!!


Sulit untuk mempercayainya... dia adalah seorang pemuda yg cacat mental, bila ditanya sesuatu dia akan jawab yg lain atau mungkin menjawabnya dengan soalan yang asal atau tidak menjawabnya kerana bingung, tidak faham pertanyaan dan sebagainya. Seperti dalam video ini ketika ditanya kenapa kamu menghafal Qur’an..? Dia menjawab 23 juz.. Ketika dijelaskan pertanyaan untuk apa kamu menghafal Al-Qur’an..? Dia bingung dan menjawab 7 juz.. Bagaimana kamu menghafal Al- Qur’an..? Dia agak bingung dan menjawab dengan soalan asal. Tapi bila ditanya tentang ayat ayat Qur’an, misalnya kalimat ini ayat berapa, surah apa, teruskan kalimat ini dan sebagainya dia dapat menjawab semuanya. Subhanallah.. seakan akan dia tidak mengetahui apa- apa kecuali Al-Qur’an... Di akhir video ketika ditanya, kamu tahu hukum tajwid..? Dia jawab ya... hukum tajwid. Kamu mengetahuinya..? Dia jawab.. aa (ya) Sebutkan salah satunya.. Dia pun beritahu... aa (iyaa) Atau kamu hanya mendengar Qur’an dan menghafalnya..? Dia menjawab... AL-Qur’an hafidz (hafal). Subhanallah... Mashaallah..., Laa Quwwata illa Billaah. Inilah keajaiban Al-Qur’an... inilah bukti keagungan dan kebenarannya.

Allah s.w.t berfirman : “ Sesungguhnya Kamilah yg menurunkan Al Quran dan sesungguhnya Kami benar-benar memeliharanya”. ( QS Al-Hijr : 9 ) صدق الله العظيم

No comments:

Post a Comment

Nak beritahu apa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...