Demi ALLAH yang Maha Esa.. Sesungguhnya tidak disediakan jalan yang mudah untuk menuju cintaMu..menitis air mata tatkala sanubari merindui..menitis air mata tatkala semakin menjauh, tetapi janji ALLAH tetap segar & mekar..keranaku tetap yakini.. ALLAH menyatakan.. "Wajiblah cinta-Ku kepada orang-orang yang berkasih sayang kepada-Ku"
(Hasan al-Banna)

Wednesday, October 31, 2012

Sekali..Dua kali..Tiga kali..

Bismillahirrahmanirrahim..
Allahumma solli 'ala Saiyidina Muhammad
wa'ala alihii wa sohbihi wa barik wasallim..~


alhamdulillah..
petang tadi udah tamat kertas peperiksaan kedua bagi semester akhir UQ.
moga dilembutkan hati pemeriksa dan bagi UQ markah banyak2! amiin~

KISSM pun dah tamat.. (harap2 KAU izinkanlah aku untuk lulus..ya Rabb)

Dorayaki coklat (insyaALLAH... this week...mak said,"tak yah la balik semata-mata nak bagi dorayaki tu.. dah nak last paper kan.. dorayaki tu, insyaALLAH..kita beli kat tempat lain.." sebenarnya along memang sanggup brmusafir pulang untuk bagi mak rasa... tapi mak dah kata tak yah balik.. hurm... nanti kita beli kat Morib.. ye mak.. )

Monday... last examination paper for last @ FINAL SEMESTER!
-not sure whether it is sad or happy mode-

then, my 'VOugUe' class wanna make a FINAL gathering.. (sorry, forgot to response).. bak kata Thaqif.. buat kat BAIS jelah.. =D.

..so..and so on...
sort of my short timeline 'here'

obviously, not really have any important words to say here.
 mungkin akan melambak kata2 selepas kaki melangkah keluar dari sini.

sejujurnya..bila fikir seronok dah nak habis..
bila fikir dua kali... bimbang..
bila fikir tiga kali... only ALLAH knows~

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
aLlahu Rabbul Jalil
jelaskanlah apa yang kabur
tenangkanlah apa yang gelisah
yakinkanlah apa yang buntu
segala pengharapan dan permintaan
hanya padaMu..

ikhlaskanlah apa yang dilafaz
baik lisan mahupun tulisan
kepada insan yang mendengar
atau membaca

kurniakanlah segenap hidayahMu
padaku
pada keluargaku
pada temanku
pada para hamba yang mendamba cintaMu

kabur ku pada jawapan
gelisahku pada masa depan
buntuku pada perancangan

namun,
KAU kan hadir menurut sangkaanku padaMU

maka segenap PERCAYA
akan apa yang KAU kurniakan
bukanlah suatu yang sia-sia
dan 
KAU bakal kurnia yang TERBAIK 
buat hamba yang SABAR;
buatku kembali rela MENANTI penghujungnya.

ALLAH..
izinkan aku merentasi jalan CINTA ini
hingga akhir nafasku;
tiada pernah ku dambakan
berpaling darinya
JAUHkanlah..

sesungguhnya
aku tiadalah apa
tanpa REDHAMU..

ALLAH


No comments:

Post a Comment

Nak beritahu apa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...